câlye | |
côlye | |
calyê | |
cayâ | exemple Lou lindeman matin, on fajë lou froumazhou. On betôve lou cayâ din de fachale, avouâ on poushon é n'équemyore pe ramôchè lou fon du tepin. [Pir.1] Lo lendeman matin, on fasêt lo fromâjo. On betâve lo calyê dens de fèssèles, avouéc un pochon et n'ècumouère por ramassiér lo fond du tupin. Le lendemain matin, on faisait le fromage. On mettait le caillé dans des faisselles, avec une louche et une écumoire, pour ramasser le fond du pot. |
prês calyê | |
pri calyâ | exemple On co qu'i pri, on tyeupôve lou froumazhou. [Pir.1] Un côp qu'il prês, on copâve lo fromâjo. Une fois qu'il était caillé, on coupait le fromage. |
koayi kouéyi | |
calyér trenchiér prendre (sè) calyatar | |
calyë calyatô prède (che) prède | exemple Dé la chelye, on vèle lou chon pe qu'i che prénye pô. [Conf.2] Dens la selye, on venle lo sang por qu'il sè pregne pas. Dans le seau (placé sous le cochon qu'on tue), on remue le sang pour qu'il ne caille pas. |
brètsi kouètala kuéyi trintchi kouayi | |